Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat, marţi, că a aprobat calendarul de desfăşurare a Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, pentru anul şcolar care va începe în 11 septembrie, iar examenul va începe mai devreme cu o săptămână faţă de acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit documentului, prima probă scrisă a Evaluării naţionale (Limba şi literatura română) va avea loc în data de 11 iunie 2018, următoarea probă scrisă (Matematică) se va desfăşura în 13 iunie, iar ultima probă (Limba şi literatura maternă) va fi organizată în 14 iunie.

Primele rezultate vor fi afişate în 19 iunie (până la ora 12:00), iar în aceeaşi zi pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în perioada 20 - 22 iunie. Examenul se va încheia sâmbătă, 23 iunie, cu afişarea rezultatelor finale.

Înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 4 - 8 iunie 2018. Elevii de clasa a VIII-a vor finaliza cursurile vineri, 8 iunie 2018.

În acest an, Evaluarea Naţională a început în 19 iunie. Primele rezultate au fost afişate în 26 iunie, iar rezultatele finale au fost afişate în 30 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.