Autorităţile locale au depus cereri pentru mai mult de jumătate din fondurile de 2,7 miliarde de euro alocate dezvoltării localităţilor prin PNRR, la o săptămână de la deschiderea apelurilor de proiecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După o săptămână de la deschiderea apelurilor de proiecte, peste 50% din fondurile alocate pentru Componenta 10 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) - Fondul Local au fost accesate de autorităţile locale, ca urmare a depunerii a 2.609 cereri pentru proiecte de dezvoltare a localităţilor şi infrastructură prietenoasă cu mediul",  anunţă ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Apelul de proiecte pentru Fondul Local a fost deschis luni, 16 mai, şi, în prezent, mai sunt disponibile 1,3 miliarde de euro din bugetul total de 2,7 miliarde – a arătat ministrul.

Ministerul Dezvoltării, prin Fondul Local, finanţează construcţia de locuinţe pentru tineri şi specialiştii din sănătate şi învăţământ, eficiente energetic. De asemenea, va reînnoi parcurile de vehicule destinate transportului public cu autovehicule nepoluante, pentru care se vor instala şi puncte de reîncărcare, şi va realiza piste pentru biciclete în vederea încurajării turismului verde.

Numărul de proiecte depuse şi bugetul rămas pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului, la adresa: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.