Poliţia Capitalei a anunţat, vineri, că a fost sesizată de către conducerea Metrorex cu privire la încălcarea Legii 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, iar plângerea a fost înaintată DIICOT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost primită o sesizare din partea Metrorex, privind încălcarea art. 1 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, care a fost înaintată, de urgenţă, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a prcizat că, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, instituţia a declanşat cercetări, conform art.218 alin(4)din Legea nr. 62 din 2011 a dialogului social: ”declararea grevei de către organizatori cu încălcarea prevederilor art. 205 constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă, respectiv neasigurarea serviciilor de transport, la cel puţin o treime din activitatea normală”.

”De asemenea, Jandarmeria Capitalei a aplicat, până în prezent, 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 125.000 de lei pentru:

- nerespectarea măsurilor prvind organizarea de adunări publice în spaţii închise, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

- desfăşurarea protestului fără autorizare, faptă prevăzută de Legea nr. 60/1991 şi

- nerespectarea măsurilor sanitare, cum este prevăzut tot în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a mai transmis Poliţia Captalei.

Sursa citată a prcizat că, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, Poliţia a dispus măsuri pentru fluenţa traficului, pentru a ajuta pe toată lumea să ajungă acolo unde este nevoie.

”Depunem toate eforturile necesare, pentru a veni în sprijinul persoanelor care utilizează transportul în comun de suprafaţă, dar şi mijloacele proprii de deplasare” a mai prcizat Poliţia Capitalei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.