Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a anunţat, vineri, că 124.308 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi în prima etapă, cei mai mulţi în licee teoretice. Peste 4.800 de elevi au rămas nerepartizaţi, urmând a intra în etapa a doua care va avea loc în perioada 31 iulie – 1 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat, vineri, că au fost repartizaţi 124.308 elevi în învăţământul liceal de stat, dintre care: 67.803 în învăţământul liceal - filiera teoretică, 40.909 în învăţământul liceal - filiera tehnologică, 11.984 de elevi la specializări vocaţionale, 600 de elevi în învăţământul military, 2.068 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 944 de elevi în învăţământul special.

În total, au fost completate 1.713.512 opţiuni, rezultând o medie de 15 opţiuni/elev.

188 de candidaţi au fost admişi cu media generală 10.

”4.853 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal.  Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării (31 iulie - 1 august 2019), alături de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, nu s-au înscris sau nu au avut situaţia şcolară încheiată înainte de această etapă”, a transmsi MEN.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 15 – 18 iulie, candidaţii vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi. În zilele de 19, 22 şi 23 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.