Cei 22 de medici demisionari de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca şi-au retras demisiile, au anunţat reprezentanţi ai acestora, joi după-amiază. Medicii spun că renunţă la demisii după ce au primit asigurări de la Ministerul Sănătăţii că problemele de la spital vor fi rezolvate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţi ai medicilor demisionari au ieşit, joi după-amiază, în curtea spitalului, ei anunţând că cei 22 de doctori demisionari, dar şi asistenţii medicali au decis să îşi retragă demisiile întrucât au primit "semnale pozitive" de la Ministerul Sănătăţii, care i-a asigurat că nu vor mai exista disfuncţionalităţi.

"Am decis să începem să ne retragem demisiile, după ce Ministerul Sănătăţii ne-a asigurat că toate problemele de funcţionare a spitalului se vor rezolva şi, mai ales, că nu se vor repeta. Noi asta am dorit, să ne putem desfăşura activitatea normal", a declarat unul dintre demisionarii de la UPU-SMURD Floreasca, medicul Gabriela Bratosin.

Noi demisii s-au înregistrat, joi dimineaţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca, unde conflictul a continuat, în prima parte a zilei, şi după demisia managerului Sorin Păun.

Medicul Gabriela Bratosin anunţa, joi dimineaţă, că sunt 22 de demisii ale medicilor şi că şi ceilalţi 9 doctori din UPU-SMURD au anunţat că vor recurge la acest gest, însă nu sunt la spital pentru a-şi scrie demisiile. De asemenea, şi asistenţii medicali au decis să demisioneze, anunţa aceasta.

Ea spunea că demisia managerului nu rezolvă în totalitate situaţia, pentru că la spital sunt pobleme grave de funcţionare, una dintre acestea fiind legată de lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare.

"Nu vrem o negociere cu fiecare în parte, noi vrem să fim lăsaţi să ne facem treaba, să ne facem meseria, să nu mai existe lipsuri care să ducă la afectarea activităţii atât în spital, cât şi în prespital, pentru că cel care are de suferit, într-un final, este pacientul. Dacă nu va fi o ciclicitate în asigurarea medicaţiei vom ajunge iar în situaţia în care am ajuns acum o lună, acum două luni şi, dacă se continuă, la un moment dat nu o să mai avem nimic şi nu o să avem cu ce să tratăm pacienţii. De-asta am ajuns aici", declara medicul Gabriela Bratosin.

La rândul său, Bogdan Opriţa, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Floreasca, declara, tot joi dimineaţă, că demisia managerului spitalului, Sorin Păun, nu va rezolva problemele dacă procedurile stabilite de acesta, care au dus la apariţia situaţiei, nu vor fi schimbate.

Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, şi-a înaintat demisia din funcţie, miercuri seară, în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Ministrul a spus că în cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcţionare a acestui spital, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului, cel târziu în luna octombrie şi că Ministerul Sănatatii va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca, pentru remedierea rapidă a situaţiei.

Vlad Voiculescu s-a întâlnit, miercuri seară, atât cu managerul Spitalului Floreasca, cât şi cu o parte din cei 17 medici de la UPU-SMURD care miercuri şi-au dat demisiile.

La finalul discuţiilor, Bogdan Opriţa, coordonatorul UPU Floreasca şi al SMURD Bucureşti, a spus că ministrul a fost informat că peste 90 la sută din personalul de la UPU Floreasca - unde ajung zilnic 380-420 de pacienţi - doreşte să demisioneze din cauza conflictului cu managerul unităţii medicale. Opriţa a mai spus că, în ultima perioadă, discuţiile cu administraţia spitalului au fost purtate doar prin documente, ceea ce, în opinia sa, reprezintă o lacună gravă în comunicare.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a spus, la finalul discuţiilor cu medicii, că sunt două tipuri de probleme la Spitalul Floreasca - unele de comunicare şi unele  administrative, el confirmând că au existat "nişte probleme cu medicamentele", care s-au remediat între timp.

Cei 17 medici de la UPU care au demisionat, miercuri, au reclamat că nu mai pot lucra în condiţiile de acum şi că nu găsesc înţelegere la managerul unităţii medicale, Sorin Păun, care refuză să aprobe noi posturi sau să semneze pentru achiziţia de medicamente, astfel că ei sunt nevoiţi să cumpere unele medicamente din banii lor. De asemenea, ei s-au plâns de comportamentul şi de limbajul managerului.

"Domnul manager, când are o problemă cu noi, recurge la tot felul de măsuri de intimidare, suntem chemaţi în biroul dumnealui să dăm tot felul de note explicative. Practic, ni se pune pumnul în gură pentru orice lucru minor. Noi am ajuns la concluzia că nu ne putem desfăşura activitatea şi am decis să ne înaintăm demisia, să ne găsim de muncă în altă parte (...) Suntem în preaviz 14 zile, după care vom vedea ce vom face. Nu găsim niciun fel de înţelegere la managerul spitalului, cu care nu se poate discuta. Nimeni nu vrea să ne asculte ", declara unul dintre medicii demisionari.

Pe Internet au apărut, în ultimele zile, mai multe înregistrări audio în care managerul Sorin Păun se aude înjurându-i pe unii dintre medicii de la Spitalul Floreasca şi ameninţându-i că nu le plăteşte gărzile suplimentare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.