Autorităţile din Alba Iulia au pregătit pentru Ziua Naţională a României manifestări care vor include o paradă militară cu trupe şi tehnică de luptă, spectacole folclorice şi de muzică uşoară, dar şi o masă populară, urmând să fie date gratuit peste 12.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi varză cu ciolan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia, Mihai Coşer, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că programul manifestărilor va include spectacole în aer liber de muzică uşoară şi populară, o paradă militară, dar şi focuri de artificii.

"Programul Zilei Naţionale la Alba Iulia transforma oraşul într-o scenă veritabilă şi deplină, solemnă şi efervescentă, pe care fiecare oaspete al Cetăţii va regăsi spiritul românesc descătuşat, liber si mereu învingător. Indiferent de forma de adresare şi de expresia artistică, totul este orientat spre autenticitatea româneasca, artişti veritabili, care au împrăştiat publicului bucurie şi emoţie, de la cel mai mic, la veterani ai scenei româneşti. Cei veniţi la Alba Iulia nu vor parcurge doar spaţii şi milenii istorice, ci vor avea parte de un veritabil maraton artistic, cultural şi culinar. Probabil, unul dintre cele mai însemnate momente este cel in care Alba Iulia şi judeţul Alba îşi vor afirma in forţă susţinerea pentru anul 2018, prin deschiderea festivă a „Anului Centenar”, pe 1 Decembrie, la ora 19.00”, a spus Mihai Coşer.

Manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României vor cuprinde în prima parte a zilei ceremonii solemne de depuneri de coroane de flori, primirea simbolică a soliilor în Sala Unirii şi o slujbă Te Deum oficiată în faţa Catedralei Reîntregirii.

În program este inclusă şi o paradă cu militari şi tehnică militară din structurile Armatei Române, MAI şi alte instituţii.

Sub genericul Festivalul Gustului Românesc şi Marea Unire a Bucătarilor, câteva zeci de bucătari vor pregăti sub coordonarea lui chef Cătălin Scărlatescu peste 12.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi varză cu ciolan, care vor fi împărţite apoi gratuit participanţilor prin intermediul unor bucătării de campanie montate în curtea unităţii militare din Alba Iulia.

Pe parcursul zilei de 1 decembrie sunt pregătite şi concerte de muzică uşoară şi populară, iar seara va avea loc un concert "Ca pe vremuri" cu Iris, Compact şi Holograf, urmat de focuri de artificii şi spectacole de lasere.

Reprezentanţii hotelurilor din Alba Iulia, dar şi din împrejurimi susţin că locurile de cazare sunt rezervate în întregime pentru mini vacanţa de 1 decembrie, iar mulţi dintre clienţi au făcut rezervarea locurilor încă din luna octombrie.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.