Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, vineri, că încă 24 de angajaţi ai spitalelor militare din Focşani şi Galaţi au fost confirmaţi cu coronavirus. La spitalul din Galaţi s-a dispus anchetă epidemiologică şi dezinfecţie, iar la Focşani a fost extinsă ancheta epidemiologică demarată în ultimele zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vineri, 27 martie, la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" Galaţi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 cinci persoane din rândul personalului medical, în urma testării unui număr de nouă persoane cu suspiciune de infecţie”, a transmis, vineri, MApN.

Sursa citată a precizat că, în urma acestei situaţii, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi.

”S-a dispus, totodată, şi executarea dezinfecţiei de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecţiei, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienţi. În prezent, în spitalul militar din Galaţi se află internat un singur pacient în compartimentul Urologie, care momentan nu poate fi externat. Încă de la internare s-au luat toate măsurile de izolare a pacientului şi de limitare a infecţiei, fiind internat într-o rezervă cu grup sanitar propriu şi acces controlat pentru personalul medico-sanitar”, se mai arată în comunicatul MApN.

Potrivit documentului, în urma desfăşurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Popescu” Focşani, din rândul celor 57 de contacţi apropiaţi ai celor două persoane confirmate iniţial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 19 angajaţi din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar au fost confirmaţi, de asemenea, pozitiv.

”În acest moment, ancheta epidemiologică va fi extinsă şi pentru depistarea contacţilor apropiaţi pentru cei nou confirmaţi şi spitalul este în strânsă cooperare cu DSP Vrancea pentru efectuarea cu eficienţă a anchetei epidemiologice”, a mai transmis MApN.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.