Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, despre care ministrul Sănătăţii spune că a plecat cu actele şi nu poate fi contactat, declară că nu s-a ascuns, ci s-a autoizolat după ce a fost infectat în spital cu SARS-Cov-2. El susţine că a notificat directorul medical al spitalului în legătură cu adresa la care se află, el având o formaă uşoară a bolii. De asemenea, susţine că a fost sunat de prefect, care i-a transmis că obligatoriu trebuie să îl ducă la Secţia de boli infecţioase, altfel vine şi îl mută cu forţa. Managerul susţine că a fost permanent atacat de ”echipa liberală” şi se simte hărţuit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nu m-am ascuns absolut nicăieri, eu joi, în momentul în care am fost declarat pozitiv prin buletinul medical de la Cantacuzino, imediat am sunat la DSP Vrancea, DSP Vrancea a anunţat Ministerul, m-am prezentat imediat în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, în triaj, unde mi s-au luat analizele şi mi s-a făcut controlul. În urma acestui control, medicul şef al secţiei de boli infecţioase a constatat că sunt un caz uşor Covid – 19, spunându-mi că pot să mă tratez la un domiciliu ales şi să mă autoizolez”,  a declarat managerul spitalul Focşani duminică, la Antena 3. 
 
Constantin Mândrilă afirmă că adresa la care se află este lângă spital şi că a notificat încă de vineri directorul medical al spitalului cu privire la faptul că se va muta într-un domiciliu ales, în care se va autoizola, el precizând că şi-a luat computerul din spital de faţă cu directorul medical şi că i-a comunicat directorului medical al unităţii sanitare faptul că doreşte să colaboreze. 
„Dumnealui a fost de acord, în acelaşi timp am notificat scris şi DSP Vrancea, că mi-am ales un domiciliu şi m-am autoizolat, am toate documentele, inclusiv contract de la o firmă pentru deşeurile periculoase ca să pot să le elimin, şi nu a fost nicio problemă, iar astăzi m-am trezit cu telefon de la prefect în care spune că obligatoriu trebuie să mă ducă la boli infecţioase, altfel vine şi mă mută cu forţa” a mai relatat managerul. 
Acesta spune că „doar 9 cadre din 1300 de angajai” ai spitalului Judeţean de la Focşani au fost infectate cu noul coronavirus. 
Managerul consideră că este ţinta unui „tratament inuman” în condiţiile în care i s-a recomandat să evite stresul.
„Sunt ţinta unor atacuri de mai mult timp, permanent am fost atacat în această perioadă de echipa liberală, spunând că nu fac treabă şi aşa mai departe. Eu am inclusiv stocurile de materiale pe care le las în urma mea pentru cel puţin o lună de zile pentru combaterea Covid în spital, inclusiv echipamente medicale, absolut tot. (...) Medicul mi-a recomandat obligatoriu să am odihnă fizică şi psihică, numai odihnă nu se numeşte asta, este hărţuire pe faţă” a mai afirmat Constantin Mândrilă.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat diminică dimineaţă că şi la Spitalul Judeţean Vrancea sunt şanse foarte mari să fie instalată o conducere militară, după modelul spitalelor de la Suceava şi Deva. El a mai afirmat că managerul spitalului, infectat cu coronavirus, a plecat „cu toată documentaţia”. Mai mult, cadre medicale infectate au fost lăsate să plece acasă.

„Focşaniul este un punct nevralgic, avem o transmitere comunitară extinsă. Dacă e să ne raportăm la tot oraşul, Spitalul Militar are 35 de cadre infectate, două cadre la ISU, un cadru la Jandarmerie, mai multe cadre la Poliţie, la nivelul Spitalului Judeţean managerul este confirmat pozitiv, a şi plecat din spital. Că a plecat cu toată documentaţia şi ce mai avea prin birou este o problemă”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.