Aproximativ 100 de persoane, majoritatea susţinători ai regimului lui Bashar al Assad s-au adunat sâmbătă în faţa Guvernului României şi au protestat faţă de menţinerea restricţiilor economice la care este supusă Siria dar şi pentru că ţara lor este distrusă după cinci ani de conflicte militare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii fac parte din Liga Sirienilor din România şi sunt cunoscuţi drept susţinători ai guvernului şi regimului politic al lui Bashar al Assad. De altfel, mulţi dintre ei au avut avut pancarte pe care era imprimată fotografia preşedintelui sirian. Unii dintre ei au afişate mesaje cu „Opriţi finanţarea terorismului în Siria”.

Participanţii la protest spun că ţara lor este măcinată după cinci ani de conflicte militare care au făcut ca aproximativ jumătate din populaţie să migreze spre Europa. De asemenea, spun ei, operaţiunile armate au distrus patrimoniul cultural sirian. Protestatarii cer ridicarea embargoului economic impus Siriei după escaladarea conflictelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.