Datele centralizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată că au fost semnalate efecte ale ninsorilor şi viscolului în Bucureşti şi în zece judeţe - Bacău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dolj, Giurgiu, Olt, Tulcea, Teleorman şi Vrancea - şi s-a intervenit în sprijinul a 215 persoane aflate în situaţii de risc. MAI spune că nu au fost înregistrate situaţii grave care să nu poată fi gestionate în timp util.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform MAI, nu sunt semnalate puncte de trecere a frontierei închise, dar la nivelul drumurilor naţionale şi autostrăzilor din Bulgaria este impusă o restricţie de tonaj (12,5t). La nivel naţional, este întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru 841 consumatori dintr-o localitate din judeţul Prahova.

În judeţele aflate sub avertizare/atenţionare de ninsori şi viscol sunt mobilizaţi aproape 17.000 de lucrători cu peste 7.500 de mijloace tehnice.

Astfel, s-a intervenit în judeţul Constanţa cu o şenilată cu paramedic pentru preluarea a două fetiţe gemene, în vârstă de un an, cu febră care au fost transportate, în urmă cu puţin timp, la spitalul din Mangalia şi tot în judeţul Constanţa o şenilată de la ISU intervine luni seară pentru salvarea unei gravide cu hemoragie.

În Bucureşti, echipaje de la ISU intervin la intersecţia şos. Odăi cu şos. Bucureşti-Târgovişte, unde un stâlp de aproximativ 24 de metri înălţime al unei reclame publicitare care este în pericol să cadă.

Pe parcursul zilei, efectivele MAI au intervenit pentru deblocarea unor autoturisme care au rămas blocate din cauza zăpezii şi a viscolului.  Între localităţile Botoroaga şi Moşteni, DJ 503, din judeţul Teleorman, 17 autoturisme (printre care un microbuz cu opt minori), cu aproximativ 25 persoane, au rămas blocate. Un echipaj al ISU a preluat copiii şi i-a transportat la adăpost, până ce maşinile au deblocate.  În judeţul Olt, între localităţile Caracal şi Cezieni, pe DJ 651, au fost blocate opt autoturisme,  iar în localitatea Coteana alte 10 autoturisme. Toate persoanele au fost salvate şi nu au necesitat îngrijiri medicale.

Meteorologii iau în calcul posibilitatea extinderii atenţionărilor de ger pentru toată ţara, având în vedere că valul de frig se va menţine, iar temperaturile vor coborî până la -22 de grade Celsius în dimineaţa de joi, a anunţat luni directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.