Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, marţi, că trei cetăţeni români au fost răniţi în atentatele care au avut loc, marţi, la Bruxelles, doi dintre ei fiind spitalizaţi, iar al treilea a fost externat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe transmite că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment, există confirmarea faptului că trei cetăţeni români au fost răniţi în atentatele care au avut loc astăzi, 22 martie, la Bruxelles. Dintre aceştia, doi cetăţeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat”, se arată în comunicatul pe care MAE l-a dat publicităţii marţi seara.

Consuli din cadrul ambasadei României la Bruxelles vor merge la spital să-i viziteze pe cetăţenii români care încă mai au nevoie de îngrijiri medicale.  

”Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei este în legătură permanentă cu autorităţile locale, depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se află şi alţi cetăţeni români şi este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară”, se mai arată în comunicat.  

Metropola belgiană Bruxelles a fost zguduită, marţi dimineaţă, de atentatele teroriste comise de jihadiştii Statului Islamic la aeroportul Zaventem şi la staţia de metrou Maelbeek, în care şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, iar alte 230 au fost rănite.

Autorităţile belgiene au ridicat nivelul de alertă, iar străzile oraşului au fost invadate de soldaţi înarmaţi până în dinţi, în vreme ce locuitorii au rămas în spatele ferestrelor.  

Potrivit BBC, la ora locală 8.00, două explozii simultane s-au produs în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem din Bruxelles. Potrivit cifrelor oficiale, 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 81 au fost rănite, în vreme ce presa belgiană vorbeşte de cel puţin 14 decese.

O oră mai târziu, altă deflagraţie a lovit staţia de metrou Maelbeek, din apropierea instituţiilor europene.   Autorităţile belgiene au ridicat între timp alerta de terorism la cel mai înalt nivel. Atentatele au avut loc la doar patru zile după capturarea lui Salah Abdeslam, implicat în planificarea atacurilor teroriste din Paris, de la 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.