Lucrările de modernizare a instalaţiilor de control acces din staţiile de metrou Izvor, Timpuri Noi, Dristor 1, Ştefan cel Mare şi Piaţa Muncii, de la o parte din intrări, au fost finalizate, urmând ca de miercuri să înceapă lucrările la celelalte puncte de acces din cadrul aceloraşi staţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea Metrorex anunţă, marţi, într-un comunicat de presă, că în perioada 10-16 mai au fost realizate lucrări de modernizare a instalaţiilor de control acces în staţiile Izvor, accesul dinspre Splaiul Independenţei, Schitul Măgureanu; Timpuri Noi, accesul dinspre Splaiul Unirii, Bulevardul Gheorghe Şincai; Dristor 1, accesul dinspre Bulevardul Camil Ressu, Strada Dristorului; Ştefan cel Mare, accesul A dinspre Şoseaua Ştefan cel Mare, Bulevardul Barbu Văcărescu; Piaţa Muncii, accesul dinspre Şoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Decebal.

Începând de miercuri, vor fi făcute lucrări la celelalte instalaţii de acces din cadrul aceloraşi staţii.

Pe parcursul lucrărilor, personalul Metrorex va asigura asistenţa necesară călătorilor, se precizează în comunicatul citat.

Până la acest moment au fost finalizate lucrările de modernizare la 11 accesuri din opt staţii. Lucrările au presupus montarea unor porţi noi de acces care facilitează atât intrarea, cât şi evacuarea rapidă a călătorilor în situaţii de urgenţă. Acestea au dublă utilitate, atât prin sistemul de citire a benzii magnetice, cât şi prin sistemul de citire a cardurilor contactless, ce vor putea fi utilizate după finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de control – acces din toate staţiile de metrou, potrivit Metrorex.

Metrorex a informat autorităţile locale şi RATB cu privire la desfăşurarea proiectului de modernizare şi, totodată, a solicitat sprijin pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafaţă, pentru perioadele când se vor executa lucrări în staţiile cu un singur acces.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.