Luana Minea, femeia care l-a reclamat pe poliţistul Marian Godină, şi-a dat demisia de la conducerea filialei Crucii Roşii Braşov, funcţie din care se autosuspendase în februarie, după izbucnirea scandalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a Crucii Roşii, Luana Minea a demisionat din funcţia de şef al filialei din Braşov a organizaţiei.

"Doamna Luana Minea şi-a dat demisia din funcţia de director al filialei noastre din Braşov. Comitetul de Direcţie al Crucii Roşii Române a luat act de această demisie şi a aprobat procedura privind modul de desfăşurare a concursului pentru ocuparea poziţiei de director al filialei Braşov", se arată în comunicatul postat pe Facebook.

Minea era director al Crucii Roşii - filiala Braşov din 1990.

Scandalul şi dezvăluirile de la Poliţia Judeţeană Braşov au început în 15 februarie, după ce Marian Godină, agent şef adjunct la Biroul Rutier Braşov, a scris pe o reţea de socializare că a fost chemat la raport de superiori şi certat după ce i-a suspendat permisul de conducere unui braşovean.

Poliţistul a povestit că pasagera din dreapta, Luana Minea, a intervenit încercând să "negocieze" şi a ameninţat că se va duce la şefii săi. El a postat şi o înregistrare audio a conversaţiei.

Luana Minea a depus o reclamaţie la Poliţia Judeţeană Braşov, în care arăta că poliţistul s-a comportat necorespunzător.

În singura declaraţie publică pe care a făcut-o de la izbucnirea scandalului, Luana Minea a afirmat că s-a recomandat ca fiind şefa Crucii Roşii doar pentru că maşina în care se afla era inscripţionată cu sigla instituţiei, că nu i-a cerut niciun favor lui Marian Godină şi că a depus plângere împotriva lui pentru că a avut un comportament neadecvat. Luana Minea a mai spus că se va adresa justiţiei întrucât i-a fost afectată imaginea.

Parchetul Judecătoriei Braşov a fost sesizat şi face cercetări în cazul aspectelor semnalate de către poliţistul Marian Godină.

În 17 februarie, Luana Minea a demisionat de la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Braşov şi, o zi mai târziu, şi-a suspendat activitatea din funcţia de director al Crucii Roşii Braşov.

Ulterior, Luana Minea şi-a dat demisia din PSD, ea pierzându-şi astfel mandatul de consilier judeţean la Braşov, obţinut la alegerile locale din 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.