Procurorul general al României, Augustin Lazar, a declarat, joi, că în cazul bărbatului care avea viermi pe răni şi a murit la Spitalul de Arşi din Capitală a fost deschis un dosar la Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar în funcţie de probe cei responsabili de această situaţie vor fi chemaţi la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este un dosar în lucru la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucureşti. Urmează ca procurorul de caz, în funcţie de probele pe care le are, să cheme la audieri pe cei responsabili", a spus procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul pacientului de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală care avea o rană invadată de viermi, un medic transmiţând imaginile jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor.

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei au mers joi la Spitalul de Arşi pentru a ridica mai documente legate de bărbatul care avea larve într-o rană din spatele urechii şi care a decedat. Anchetatorii vorbesc cu reprezentanţii spitalului, cu medici şi cu asistente care pot da informaţii despre acest caz.

Gazeta Sporturilor a difuzat, joi, o înregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală cu pacientul care avea viermi într-o plagă de pe ceafă, imaginile fiind filmate de un medic care spune că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte.  Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile, în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, că prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arşi din Capitală, unde situaţia este gravă, el spunând că a luat în calcul de mai multe ori închiderea acestei unităţi. El a spus că la această unitate sunt probleme grave de management şi de personal insuficient şi este inadmisibil ca după şase luni de la Colectiv să nu fi învăţat nimic.

Voiculescu a precizat că la acest moment la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalul de Arsuri sunt internaţi doi pacienţi, iar în total sunt 47 de bolnavi internaţi la acest spital. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.