Întârzieri chiar şi de peste două ore înregistrează trenurile care sosesc în Gara de Nord din Bucureşti, întrucât, din cauza temperaturilor ridicate, viteza garniturilor s-a redus cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie. Cele mai mari întârziere le-au acumulat, miercuri seară, trenurile care vin de la Urziceni şi Baia Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CFR Infrastructură a anunţat, miercuri, că pe 30 de secţii feroviare se circulă cu restricţii de viteză, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul şinei. Restricţia este valabilă până la sfârşitul săptămânii.

Astfel, viteza trenurilor s-a redus cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie pe regionalele: CF Bucureşti, CF Craiova, CF Iaşi, CF Constanţa, CF Galaţi, CF Cluj, CF Timişoara, CF Braşov.

De asemenea, CFR a precizat că personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare face revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenţionare cod galben şi cod portocaliu de caniculă.

În aceste condiţii, în cursul zilei de miercuri mai multe trenuri au avut întârzieri chiar şi de câteva ore. Miercuri seară, cea mai mare întârziere - 145 de minute - o are trenul Regio 7038, care vine de la Urziceni. 

O întârziere de mai mult de o oră şi jumătate a acumulat şi trenul Inter Regio 1746, care a plecat de la Baia Mare şi ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti la ora 19.25. 

Întârzieri de zeci de minute au şi trenurile care vin de la Sofia (Bulgaria), Drobeta Turnu Severin sau Suceava.

Pe de altă parte, CFR Călători anunţă că, în contextul unui trafic crescut care se anunţă pentru zilele următoare spre litoral şi zonele montane, CFR va aloca operativ capacităţi suplimentare trenurilor la care se înregistrează cele mai mari solicitări, în funcţie de disponibilităţi.

Miercuri şi joi, 15 judeţe se vor afla sub cod portocaliu, cu temperaturi care vor ajunge până la 39 de grade Celsius, în timp ce minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade Celsius. Cele 15 judeţe aflate sub avertizare sunt: Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Alba, Sibiu, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Mureş şi Bistriţa Năsăud.

Tot miercuri şi joi, vor fi sub cod galben de caniculă Capitala şi 25 de judeţe - Gorj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa, Vâlcea, Argeş, Dâmbioviţa, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Braşov, Harghita, Covasna, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani. În aceste zone, maximele termice se vor situa în general între 35 şi 37 de grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că valul de căldură va persista şi la sfârşitul săptămânii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.