Inspectorii ANSVSA controlează, înainte de Paşte, târgurile de animale, pieţele şi abatoarele din toată ţara, pentru a verifica modul în care sunt depozitate, transportate şi comercializate carnea de miel, ouăle şi alte produse alimentare specifice sărbătorilor pascale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), sunt vizate toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, unităţile de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, precum şi unităţile de vânzare cu amănuntul şi cele de alimentaţie publică, unde vor fi controlate condiţiile de igienă.

Mieii trebuie să fie sacrificaţi în abatoare autorizate sanitar-veterinar sau în puncte de tăiere locale care vor fi autorizate să funcţioneze numai în perioada 14 aprilie - 3 mai 2016.

Carnea şi organele de miel sunt admise pentru consumul public numai dacă sunt însoţite de un certificat de sănătate publică veterinară şi poartă marca de sănătate.

Carnea provenită din sacrificările efectuate în punctele de tăiere locale va fi comercializată direct consumatorului final, imediat după sacrificare, examinare şi marcare, şi nu poate fi livrată către alte unităţi din domeniul alimentar, se mai arată în comunicatul ANSVSA.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.