Apelul la 112 care anunţa incendiul de la Institutul ”MAtei Balş” a fost la 5:05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, acesştia constatând că ardea cu foc deschis la parterul clădirii, cu degajări mari de fum, patru saloane fiind afectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primul apel a intrat în specială la 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum şi posibilităţi reale de extindere la etajul 1 pe faţadă. Am intervenit atât din exterior cât şi din interior, s-au instituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de lichidare şi localizare a incendiului. Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuăm personalul atât de la etajele superioare cât şi de la parterul clădirii”, a relatat vineri dimineaţă comandantul intervenţiei.

Patru persoane au decedat, celelalte 102 au fost evacuate şi transportate către echipajele de prim ajutor şi ulterior către spitalele desemnate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.