Guvernul a aprobat în şedinţa de joi scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse - alimente, apă, materiale de construcţii - în valoare de 767.700 lei pentru populaţia afectată de inundaţii din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Covasna, Dâmboviţa şi Neamţ. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în prezent se mai înregistrează efecte ale inundaţiilor în 20 localităţi din 18 judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ajutoarele au fost acordate pe baza solicitărilor prefecturilor din judeţele respective, iar valoarea totală a ajutoarelor este de 767.700 lei, acestea constând în alimente (1.041 Kg de conserve de carne, 120 de Kg conserve de  pate de ficat, 2.200 de Kg de făină),  apă minerală (24.585 litri), materiale de construcţii (117.825 tone de var, 385 tone de ciment, 29.017 mc de cherestea, BCA etc.), 15 locuinţe modulare şi dotarea aferentă a acestora: paturi, saltele, pături, lenjerie de pat, aragazuri şi butelii.

Pe lângă cele 15 locuinţe modulare scoase de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, 19 persoane care au rămas fără adăpost în urma inundaţiilor au fost găzduite în şase locuinţe modulare care se aflau în custodia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma inundaţiilor din perioada 27 iunie – 5 iulie au fost afectate 302 de localităţi din 35 judeţe, precum şi Capitala, cele mai dificile situaţii fiind înregistrate în judeţele Bacău, Botoşani, Covasna, Neamţ, Mureş, Suceava, Teleorman şi Vrancea. Au fost evacuate preventiv, în toată această perioadă, 906 persoane. Inundaţiile au afectat 792 locuinţe, 575 anexe gospodăreşti, 16 sedii de instituţii, 389 subsoluri, 2.877 curţi, 86 autovehicule, 107 poduri/podeţe, precum şi tronsoane de pe 25 drumuri naţionale, 26 drumuri judeţene şi 90 străzi/drumuri comunale.

În prezent, se mai înregistrează efecte în 20 localităţi din 18 judeţe (Alba, Bacău, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Ilfov, Ialomiţa, Neamţ, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vrancea) şi în Bucureşti,  fiind afectate 9 case, 30 curţi, 50 gospodării, 9 poduri/podeţe,  precum şi 10 tronsoane de drum naţional, 13 tronsoane de drum judeţean şi 1 sector de cale ferată. Rămân în continuare evacuate 76 persoane în  localitatea Băcel, jud. Covasna, precizează MAI.

Efectivele MAI şi autorităţile locale continuă intervenţiile pentru înlăturarea efectelor  fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.