Femeia în vârstă de 22 de ani, refugiată din Ucraina, care a depus plângere la Poliţie pe motiv că ar fi fost agresată sexual l-a reclamat pe stareţul Mănăstirii Petrova. Preotul inspector Andrei Pop, purtător de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, a declarat pentru News.ro, că de la debutul războiului din ţara vecină mănăstirea Petrova a primit aproape 1000 de refugiaţi şi nu a existat nicio plângere la adresa părintelui stareţ, care este în acest post de aproape două decenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Părintele Andrei Pop a explicat că Mănăstirea Petrova a asigurat, de la începutul războiului, masă gratuită şi cazare pentru aproape o mie de persoane, mănăstirea punând la dispoziţia celor aflaţi în dificultate şi veniţi de peste graniţă 40 de locuri de cazare. 
„Până acum nu am primit niciun fel de sesizare şi menţionez faptul că părintele Agaton este de aproximativ 20 de ani stareţul acestei mănăstiri şi nu am avut niciun fel de reclamaţie sau de abatere a comportamentului dânsului”, a declarat preotul Andrei Pop. 
Acesta a precizat că poliţiştii au audiat mai multe persoane din rândul personalului mănăstirii, dar şi dintre refugiaţi, dar nu au formulat un răspuns cu privire la concluziile trase în urma acestor audieri. 
„Nu ştim oficial să aibă vreo calitate oficială în dosar, este plângere pe numele lui, atât. Care se cercetează - şi m-am informat de la Poliţie - încă nu au un rezultat concret al anchetei” , a menţionat preotul Andrei Pop. 
Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului a precizat că la nivelul episcopiei se face o verificare internă cu privire la această situaţie, iar concluzia va fi „raportată şi la cercetările pe care le face poliţia”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.