Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, care au declanşat o anchetă la Mina Uricani unde luni dimineaţa a avut loc o explozie, spun că, probabil, s-a inversat fluxul de aeraj, adică în loc să intre aerul în mină, aerul ieşea, iar pe acest loc s-a produs o aprindere de metan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate, a declarat pentru News.ro că deja inspectorii ITM se află la Mina Uricani şi au declanşat o anchetă.

”S-a produs un eveniment la Mina Uricani în această dimineaţă, sunt patru victime, trei au fost scoase la suprafaţă, iar cea de-a patra se află încă blocată în subteran. Deja inspectorul şef al ITM şi inspectorul sef adjunct pe probleme de securitate sunt acolo şi au declanşat o anchetă”, a declarat Sorin Gabriel Istrate.

Potrivit acestuia, prima ipoteză a inspectorilor de muncă este că explozia a avut loc în urma unei aprinderi de metan pe fondul inversării fluxului de aeraj.

”E posibi ca explozia să fi avut loc în urma unei aprinderi de metan, nu excludem această variantă. Minerii lucrau la un plan de aeraj şi probabil s-a inversat fluxul de aeraj, adică în oc să intre aerul în mină, aerul ieşea din mină. Dra încă nu ne putem exprima”, a declarat Istrate.

Cei patru mineri care au fost surprinşi de explozie în subteranul Minei Uricani lucrau la 50 de metri adâncime, la ridicarea unui dig pe plan înclinat, iar în acea zonă nu mai exista tensiune electrică de multă vreme.

Trei din cei patru mineri au reuşit să se salveze, iar al patrulea este dispărut, fiind căutat de către echipe de salvatori. Minerii răniţi au suferit arsuri pe faţă, pe mâini şi pe picioare, fiind duşi la Spitalul Petroşani, de unde vor fi transferaţi la spitale din Capitală.

Mina Uricani este în proces de închidere aprobat încă din 2009, iar până la finalul anului este prevăzut să îşi încheie activitatea de exploatare. Din cei 2.200 de mineri care lucrau acolo, acum au mai rămas aproximativ 300.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.