Bucureştiul se află pe ultimul loc între capitalele europene în ceea ce priveşte calitatea aerului şi nivelul zgomotului, aşa cum sunt ele percepute de locuitori, potrivit datelor publicate, vineri, de Eurostat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sondajul, realizat în 2015, arată că doar 22 la sută dintre bucureşteni se declară mulţumiţi de calitatea aerului din capitala României, spre deosebire de locuitorii din Dublin, Viena şi Helsinki, care sunt satisfăcuţi în proporţie de 88 la sută de calitatea aerului din aceste oraşe.

Pe penultimul loc la calitatea aerului se situează Sofia, cu 28 la sută dintre locuitori mulţumiţi, iar înaintea capitalei Bulgariei se află Parisul (30 la sută), Madridul (31 la sută) şi Roma (32 la sută).

În ceea ce priveşte nivelul zgomotului perceput de locuitori, Bucureştiul este pe ultimul loc din UE, cu 31 la sută din populaţie care se declară mulţumită.

Locuitorii din Dublin sunt cei mai satisfăcuţi de nivelul zgomotului din oraşul lor (82 la sută), urmaţi de cei din Helsinki (81 la sută), Luxemburg (79 la sută) şi Viena (78 la sută).

Procente scăzute de locuitori mulţumiţi de nivelul zgomotului în oraş se află şi în Sofia (36 la sută), Atena (43 la sută), Madrid, La Valletta şi Roma (toate cu 45 la sută).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.