Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, că rezultatele înregistrate la examenul de bacalaureat sunt similare cu cele de anul trecut. Judeţele cu rezultatele cele mai bune sunt Cluj, Iaşi şi Bacău, unde promovabilitatea este peste media pe ţară, în timp ce judeţul Ilfov are cele mai slabe rezultate din ţară, respectiv 38%. Andronescu a declarat că foarte grav i se pare faptul că 6.000 dintre elevii care s-au înscris pentru a susţine examenul nu s-au mai prezentat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au fost 136.000 de elevi înscrişi, aproximativ, s-au prezentat 129.000, deci primul semnal de alarmă, ce s-a întâmplat cu cei 6.000 de elevi, care au fost motivele pentru care nu s-au prezentat la examen. 24 de elevi au fost scoşi din examen, un număr exagerat de mare pentru că ştiau că pedeapsa este destul de drastică, doi ani de zile nu se mai pot apropia de examenul de bacalaureat”, a declarat, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Aceasta a precizat că rezultatele sunt similare cu cele de anul trecut.

”Aş vrea să remarc judeţele care au obţinut peste media naţională: Cluj- aproape 81%, Iaşi - 76% , Bacău – 75 %. Între 70 şi 75 se clasează Sibiu, Galaţi, Braşov şi Bucureşti. La polul celălalt Ilfov, Giurgiu şi Harghita”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Potrivit acesteia, în judeţul Ilfov doar 38% dintre cei înscrişi au promovat examenul.

”Am primit în această perioadă foarte multe mesaje pe telefonul personal de la elevii care au fost implicaţi în acest exemen. Invocă dificultatea subiectelor. Examenul de bacalaureat nu se poate pregăti în 2 zile, se pregăteşte pe parcursul anilor de liceu”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a publicat, luni, pe site-ul dedicat, primele rezultate ale examenului de bacalaureat. 177 de elevi au reuşit să obţină media 10.

Potrivit primelor rezultate, 86.794 de elevi au obţinut medii de 6 sau mai mari, în timp ce 8.100 de elevi au medii cuprinse între 5 şi 5.99.

Elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii, până la ora 16.00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.