Drumul naţional 10 este închis, duminică, la ora transmiterii acestei ştiri, între Teliu şi Brădet, unde se desfăşoară etapa a VI-a din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, anunţă Infotrafic. Totodată, pe mai multe drumuri din ţară se fac lucrări, iar circulaţia rutieră este restricţionată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drumul naţional (DN) 10, între localităţile Teliu (judeţul Braşov) şi Brădet (judeţul Covasna) este închis duminică până la ora 12.00, dar şi între 13.30-19.00, pe timpul desfăşurării unei competiţii automobilistice (Trofeul Teliu, etapa a VI-a din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă), anunţă centrul Infotrafic.

Şoferii care circulă prin acea zonă au la dispoziţie rute ocolitoare: DN 1B Buzău - Ploieşti, DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele, precum şi DN 10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei - Vălenii de Munte, DN 1A Vălenii de Munte - Cheia - Săcele (doar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone).

Totodată, în judeţul Prahova, duminică, până la ora 20.00, traficul rutier din centrul staţiunii, de pe bulevardul Carol I, va fi deviat pe DN 1 -varianta care trece prin dreptul gării, pe timpul desfăşurării festivalului ”Sinaia Forever 2016”.

Centrul Infotrafic anunţă că sunt şi sectoare de drum pe care se fac lucrări.

Până în 15 septembrie, din cauza unor lucrări, DN 66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 93+500 şi 126, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 18.00. Totuşi, este permisă circulaţia autovehiculelor destinate transportului public de persoane (microbuze, autobuze), autorizate în acest sens, şi circulaţia autovehiculelor cu regim prioritar, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau misiuni care au caracter de urgenţă, arată Înfotrafic

În judeţul Buzău, pe DN 10 Braşov – Buzău, în zona Siriu, din cauza lucrărilor de reparaţie a viaductului Stânca Teherău (la kilometrul 85+534 de metri), este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN 1B Buzău – Ploieşti, DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

DN 7C (Transfăgărăşan) este deschis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) şi 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu). Totuşi, pe acest tronson este interzisă circulaţia pe timpul nopţii, în intervalul orar 21.00 - 7.00, iar până în data de 30 septembrie 2016 este instituită restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 16 tone în zona kilometrului 83 (pe tronsonul Căpăţânenii-Ungureni-Piscu Negru), pentru a permite executarea lucrărilor de consolidare a unui podeţ, mai arată Infotrafic.

DN 67C (Transalpina) este deschis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) şi 59+800 (Obârşia Lotrului). Pe acest sector de drum, accesul autovehiculelor este interzis în intervalul orar 20.00-7.00, iar viteza maximă de deplasare este de 30 km/h. Este instituită şi restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Centrul Infotrafic menţionează că circulaţia este oprită în continuare pe autostrada A1 Orăştie – Sibiu, între nodurile rutiere Sălişte şi Cunţa (km 270+020 – km 292+455), pentru remedierea degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN 1.

De asemenea, pe DN 13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) - Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în judeţul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei - Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).

Restricţie de tonaj există şi pe DN 39, în judeţul Constanţa, pe vechiul pod de la Agigea, aflat în lucru. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone circulă deviat, pe rute ocolitoare, iar cele sub această masă pe benzile centrale ale podului. Însă, începând cu data de 12 septembrie 2016, podul se va închide. Ruta ocolitoare recomandată este: nod rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa-Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră - bretea de acces la DN39A - DN39A - intersecţie cu DN39 - DN39 Eforie-Nord - Mangalia (detalii pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România), potrivit Infotrafic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.