Doi profesori de la Colegiul ”Toma Socolescu” din Ploieşti au fost trimişi în judecată, joi, sub control judiciar, pentru mai multe fapte de luare de mită, fiind suspectaţi că primeau bani pentru a promova elevi rămaşi corigenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, au fost trimişi în judecată un profesor de economie la Colegiul ”Toma Socolescu” din Ploieşti  pentru 11 fapte de luare de mită şi un profesor de matematică de la acelaşi colegiu, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată (5 acte materiale), complicitate la dare de mită (5 infracţiuni) şi trafic de influenţă în formă continuată. Conform anchetatorilor, profesorul de matematică intermedia mita, el fiind cel care primea banii de la elevii corigenţi, oprind, la rândul său, o parte din sumă.

Cei doi au fost trimişi în judecată sub control judiciar.

Totodată, s-a dispus renunţarea la urmărire penală în acest dosar în cazul a şapte suspecţi, pentru dare de mită şi în cazul unui alt suspect pentru favorizarea făptuitorului.

Conform surselor citate, în 25 iulie o persoană care susţinuse examenul de corigenţă la materia predată de profesorul de economie a formulat un denunţ împotriva acestuia prin care a sesizat faptul că profesorul i-a cerut lui şi altor colegi câte 500 de lei pentru a-i promova la examen. A doua zi, profesorul a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 1.000 lei de la doi elevi. Anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa profesorului de economie, fiind descoperiţi 6.000 de lei.

De asemenea, s-a stabilit că profesorul de matematică a primit de la cinci elevi suma totală de 2.000 de lei, promiţându-le acestora că-i va ajuta să promoveze examenul de corigenţă la economie. Din această sumă,profesorul a oprit 500 de lei, iar 1.500 i-a remis colegului său şi a primit de la cel din urmă suma de 200 de lei pentru intermedierea activităţii.

Cei doi profesori au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, iar ulterior au fost plasaţi sub controlul judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.