Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, Bogdan Petru Maleon, şi soţia sa, care au fost găsiţi morţi în locuinţa lor, în prima zi de Crăciun, consumaseră foarte mult alcool înainte de a se sinucide, a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iaşi, Carmina Pascal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma finalizării analizelor de laborator s-a stabilit că la momentul decesului femeia avea o îmbibaţie alcoolică în sânge de 2,40 grame la mie, iar bărbatul de 1,70 grame la mie", a declarat, miercuri, pentru News.ro, prim-procurorul Carmina Pascal.

Ea a precizat că trupurile celor doi au fost descoperite în prima zi de Crăciun, la ora 16.00, dar că moartea soţilor Maleon s-a produs cu cel puţin zece ore înainte.
 
"Că au consumat alcool în ajun sau pe parcursul nopţii nu ştim, cum nu ştim nici motivele pentru care au decis să-şi pună capăt zilelor", a mai spus prim-procurorul
CarminaPascal.

Potrivit concluziilor preliminare ale necropsiilor, directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, Bogdan Petru Maleon, şi soţia sa s-au sinucis la interval de câteva ore. 

"Din primele cercetări făcute în cursul după amiezii de ieri şi în cursul dimineţii, şi din concluziile preliminare ale necropsiei au fost înlăturate suspiciunile privind uciderea celor două persoane. Având în vedere lipsa semnelor de violenţă şi lipsa oricăror semne de autoapărare pe corpul cadavrelor, în acest moment, concluzia la care am ajuns este că cele două persoane s-au sinucis la o diferenţă de două-trei ore, decesul intervenind cu aproximativ 8 - 10 ore înainte de ora la care au fost găsite cadavrele", a declarat, marţi, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iaşi, Carmina Pascal. 

Ea a precizat că prima care a murit a fost femeia, care s-a spânzurat. Ea ar fi fost găsită decedată de către Bogdan Maleon, atunci când acesta s-a întors acasă. 

Modalităţile de sinucidere în cazul celor doi soţi sunt identice, a adăugat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iaşi.

Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, Bogdan Maleon (42 de ani), şi soţia sa (38 de ani) au fost găsiţi morţi în casă luni, fiind descoperiţi de către un prieten care venise să vadă de ce nu au ajuns la masa de Crăciun. Vecinii susţineau că bărbatul ar fi fost găsit spânzurat, iar femeia era întinsă pe jos, iar prima ipoteză a anchetatorilor era că Bogdan Maleon şi-ar fi ucis soţia, apoi s-ar fi sinucis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.