O cursă aeriană Craiova - Bruxelles va fi operată, începând din luna decembrie, de compania Wizz Air, cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână. Tarifele vor fi de aproximativ 30 de euro pentru o călătorie dus-întors.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O cursă aeriană directă Craiova - Bruxelles va fi operată, din 15 decembrie, de compania Wizz Air, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Consiliul Judeţean (CJ) Dolj.

"Craiova - Bruxelles este o rută care ajunge până în inima Europei şi care vine într-un moment foarte important pentru noi - preluarea preşedinţiei UE de către România. În acest context, în 2019 vor avea loc două mari evenimente în oraşul nostru: un simpozion cu peste 400 de participanţi din domeniul industriei auto şi o altă întâlnire, legată de existenţa Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, la care vor fi prezente peste 250 de persoane", a afirmat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, citat în comunicat.

El a prezentat şi investiţiile pe care CJ Dolj le are în vedere pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Craiova: extinderea terminalelor de sosiri şi plecări, lucrare estimată la opt milioane de euro, care va începe anul viitor şi care va fi finanţată din bugetul CJ, o nouă parcare pentru pasageri şi realizarea unei unităţi de pompieri în apropierea aeroportului.

La rândul său, directorul general al Aeroportului Internaţional Craiova, Mircea Dumitru, a afirmat că această rută este dorită de trei ani, iar zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână.

"Craiova - Bruxelles este o rută pe care ne-o doream de aproape trei ani, iar acum putem anunţa faptul că va fi lansată în data de 15 decembrie. Pentru început, zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă. Tarifele pornesc de la 14,99 euro pe tronson, ceea ce înseamnă aproximativ 30 de euro pentru o călătorie dus-întors", a declarat directorul aeroportului.

El a precizat că frecvenţele de operare au crescut deja pe o serie de rute. Astfel, cursele spre Milano-Bergamo şi Londra-Luton sunt acum zilnice, spre Barcelona sunt două zboruri pe săptămână, iar spre Madrid şi Roma - trei.

În prezent, pe Aeroportul Internaţional Craiova sunt operate curse externe regulate către Londra, Paris, Madrid, Barcelona, Valencia, Roma, Milano, Bologna, Tel Aviv şi Köln, precum şi zboruri estivale către Antalya.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.