Contractul de finanţare pentru proiectul de redeschidere a navigaţiei pe Canalul Bega, în valoare de aproximativ 14 milioane de euro, a fost semnat, vineri, de ministrul Rovana Plumb, anunţă Ministerul Fondurilor Europene, care susţine că beneficiarii vor fi 470.000 de cetăţeni din zona Canalului Bega, precum şi cei 280.000 de turişti care tranzitează anual zona.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sursa citată cpune că prin acest parteneriat părţile română şi sârbă şi-au propus să dezvolte infrastructura transportului de navigaţie pe Canalul Bega, care va redeveni astfel navigabil, aşa cum era înainte de 1958, când circulaţia pe canal în sectorul românesc a fost închisă.

Proiectul "Consolidarea şi reamenajarea infrastructurii navigabile a Canalului Bega” este cofinanţat din fonduri europene prin programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia şi va fi derulat, în România, de către Administraţia Bazinală de Apă Banat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş. În proiect sunt incluse, printre altele, reconstrucţia instalaţiilor în complexele hidrotehnice Srpski Itebej şi Klek din Vojvodina, amenajarea unor piste de biciclete de-a lungul canalului, pe o lungime de 30 de kilometri, construirea unui doc plutitor în oraşul Zrenjanin, precum şi reabilitarea nodului hidrotehnic de la Sînmihaiu Român.

Beneficiarii vor fi, în anii următori, 470.000 de cetăţeni din zona Canalului Bega, precum şi cei 280.000 de turişti care tranzitează anual zona respectivă, adaug[ Ministerul Fondurilor Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.