Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile abilitate şi spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victimele atacului armat comis de Revelion se află cetăţeni români. Consulatul General al României monitorizează evoluţia situaţiei şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, precizează MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul (0090) 212 3583541, (0090) 90 212 3580516,  (0090) +90 212 3583537, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret pentru pierderea de vieţi omeneşti şi transmite condoleanţe familiilor victimelor.

Ultimul bilanţ al atacului armat comis în noaptea de Revelion într-un club din Istanbul în care se aflau câteva sute de oameni a ajuns la 39 de morţi şi 69 de răniţi, potrivit ministrului turc de Interne, Suleyman Soylu, citat de Reuters.

Conform sursei citate, până în prezent au fost identificate 21 din cele 39 de persoane care şi-au pierdut viaţa în urma atacului armat. Dintre acestea, 15 sau 16 persoane sunt cetăţeni străini.

De asemenea, alţi 69 de oameni sunt răniţi şi spitalizaţi.

Ministrul turc de Interne a mai anunţat că atacatorul este căutat în continuare de forţele de ordine.

Atacul armat a avut loc în noaptea de Revelion, în jurul orei locale 01.30, în clubul Reina, aflat pe malul european al Bosforului. Aproximativ 500 - 600 de persoane sărbătoreau trecerea dintre ani în clubul din Istanbul, când un bărbat înarmat a intrat în local şi a deschis focul, începând să tragă la întâmplare în mulţime. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.