Consiliul Local al Sectorului 1 a respins, joi, propunerea privind alocarea a 10 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, primarul Dan Tudorache susţinând că ar mai fi fost nevoie de un singur vot pentru ca proiectul de hotărâre să fie aprobat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Local al Sectorului 1 a votat, joi, împotriva proiectului de hotărâre prin care primarul Dan Tudorache propunea acordarea unui sprijin financiar Patriarhiei Române, în valoare de 10.000.000 de lei, pentru finanţarea unor lucrări la Catedrala Mântuirii Neamului.

"Am mai fi avut nevoie de un vot, dar atâta timp cât USR şi PNL vor vota împotrivă, nu vom putea aloca banii Patriarhiei", a declarat Dan Tudorache, pentru News.ro.

Pe de altă parte, un sondaj online realizat de USR, la care au participat 12.400 de utilizatori, arată că 93 la sută dintre participanţi s-au declarat împotriva alocării sumei de 10 milioane de lei de la bugetul Primăriei Sectorului 1 pentru lucrări la Catedrala Neamului.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, declara, la sfârşitul lunii iulie, că Patriarhia Română şi Patriarhul Daniel au solicitat oficial suma de 10 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, iar o astfel de cerere a fost făcută către toţi primarii de sector, consilierii PSD de la Sectorul 1 asumându-şi să înainteze această propunere printr-un proiect, în şedinţa de Consiliu Local.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în 11 august, suplimentarea cu 15 milioane de lei a sumelor alocate pentru Catedrala Mânturii Neamului. Alţi două milioane de lei pentru lucrările la Catedrală au fost alocaţi în februarie, când a fost votat bugetul din acest an al Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.