Conducerea Editurii Didactice şi Pedagogice a fost revocată, pe motiv că a accesat mai puţin de 5% din banii alocaţi în ultimii cinci ani de Ministerul Educaţiei pentru manuale şcolare, respectiv peste 142 de milioane de lei, a declarat, miercuri, ministrul Liviu Pop, care a precizat că un nou director general la EDP va fi numit la sfârşitul săptămânii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Pop a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a analizat ce s-a întâmplat în zona achiziţiilor de manuale în ultimii cinci ani, constatând că în această perioadă Editura Didactică şi Pedagogică a accesat mai puţin de 5% din banii alocaţi de Ministerul Educaţiei pentru manuale şcolare.

”Acum cinci ani am introdus clasa pregătitoare pe noua formulă, curriculă. În cei cinci ani, Ministerul Educaţiei a plătit pentru manualele şcolare 142.165.286 de lei, sumă alocată copiilor din preuniversitar care beneficiază de manuale gratuite. Trist este că în această perioadă Editura Didactică şi Pedagogică, regia autonomă care este subordonată Ministerului Educaţiei, a accesat mai puţin de 5% din aceşti bani, adică 7.321.209 lei, impardonabil din punctul meu de vedere, fapt pentru care am revocat Consiliul de Administraţie al EDP, iar până la finalul săptămânii vom avea un nou director general la EDP, în aşa fel încât această editură să-şi revină”, a spus Pop.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.