Cele cinci colegiile militare din ţară au admis, în sesiunea actuală, 600 de elevi, dintre care 223 sunt fete, iar mediile de admitere sunt cuprinse între 7,80 şi 9,99. Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, consideră că rezultatele obţinute în ultimii de aceste şcoli, ai căror absolvenţi au promovat în totalitate bacalaureatul, confirmă că elevii ”au beneficiat şi vor beneficia de condiţii foarte bune de pregătire”. Fifor spune că este în analiză înfiinţarea unui nou liceu militar, fiind în pregătire detaliile juridice şi procedurile tehnice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colegiile naţionale militare au publicat rezultatele preliminare ale admiterii în anul de învăţământ 2018-2019, cele finale urmând a fi date publicităţii vineri, 29 iunie, după confirmarea locurilor de către candidaţii declaraţi admişi.

La nivel naţional au fost admişi 600 elevi, dintre care 223 fete, mediile acestora fiind cuprinse între 7,80 şi 9,99. Cea mai mare medie de admitere a fost obţinută de o elevă, iar la băieţi, media cea mai mare este 9,97. Fiecare dintre cele cinci colegii militare din ţară a avut disponibile câte 120 de locuri.

La Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, media maximă de admitere a fost de 9,99, iar cea minimă, 8,47, la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung, media maximă a fost 9,92, iar cea minimă, 8,47, la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-a intrat cu medii cuprinse între 8,05 şi 9,83, iar la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, media maximă a fost de 9,93, iar cea minimă, 7,8. La Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, reînfiinţat începând cu acest an, cea mai are medie de admitere a fost 9,68.

În contextul publicării rezultatelor, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a afirmat că ”modernizarea Armatei se face nu doar la nivelul înzestrării cu tehnică şi armament de înaltă performanţă, cât şi prin programe coerente şi eficiente de formare de profesionişti cu mentalitatea luptătorului modern, capabili să îndeplinească toată gama de misiuni cerute de mediul de securitate al secolului XXI”. 

”Dacă privim doar rezultatele obţinute de colegiile naţionale militare, ai căror absolvenţi promovează în totalitate şi cu medii foarte mari examenele de bacalaureat din ultimii ani, înţelegem că la Breaza, la Alba Iulia, la Câmpulung Moldovenesc, la Craiova şi, cu siguranţă, din acest an, şi la Constanţa, elevii noştri au beneficiat şi vor beneficia de condiţii foarte bune de pregătire”, a spus ministrul.

Mihai Fifor a anunţat că la nivelul Ministerului Apărării Naţionale este în analiză înfiinţarea a unui nou liceu militar, echipele tehnice pregătind deja detaliile juridice şi procedurile tehnice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.