Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă seară, o nouă avertizare cod portocaliu de inundaţii, pentru râuri din judeţul Caraş-Severin, valabilă până duminică la ora 9.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţii în bazinele superioare ale Bârzavei, Pogănişului şi afluenţii mici ai Timişului aferenţi sectorului amonte Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, potrivit unui comunicat al INHGA.

Tot sâmbătă seară, Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) a anunţat, că, în urma precipitaţiilor din cursul zilei de vineri şi a propagării viiturilor formate în bazinele hidrografice Siret, Bârlad, Prut, Olt şi Mureş, la ora 20.00 se înregistrau depăşiri ale cotelor de apărare la 25 staţii hidrometrice, dintre care la două staţii erau depăşite cotele de pericol, iar la alte două erau depăşite cotele de inundaţii.

Cota de pericol este depăşită cu 80 de centimetri la staţia Negreşti/Bârlad şi cu 10 centimetri la staţia Miercurea Niraj/Nirajul Mic, potrivit unui comunicat al ANAR.

Depăşiri ale cotelor de inundaţie se înregistrează la Suseni/Mureş (plus 34 de centimetri) şi Curteni/Lohani (plus 52 de centimetri).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.