Regulile şi legile sunt făcute împotriva lucrătorilor şi de aceea în România există un nivel distrugător de sărăcie, precaritate şi inegalitate economică pentru foarte mulţi angajaţi, afirmă liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu El susţine că există suficiente resurse pentru a avea locuri de muncă decente pentru toată lumea şi pentru a asigura protecţie socială adecvată, dar legislaţia trebuie să se schimbe pentru a permite şi încuraja negocieri colective reale, pentru a avea o distribuţie echitabilă a rezultatelor muncii şi pentru a direcţiona resursele către imbunătăţirea nivelului de trai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Regulile şi legile sunt făcute împotriva lucrătorilor şi de aceea avem un nivel distrugător de sărăcie pentru foarte multi lucrători, precaritate şi inegalitate economică. Există suficiente resurse pentru a avea locuri de muncă decente pentru toată lumea, pentru a asigura protecţie socială adecvată, servicii de calitate şi tot ceea ce oferă cetăţenilor posibilitatea de a avea un trai decent. Dar regulile trebuie să se schimbe pentru a permite şi încuraja negocieri colective reale, pentru a avea o distribuţie echitabilă a rezultatelor muncii şi pentru a direcţiona resursele către imbunătăţirea nivelului de trai”, afirmă Bogdan Hossu, preşedintele CNS Cartel Alfa.

Liderul sindical spune că politica forţei de muncă ieftine aplicată în România pentru atragerea investitorilor trebuie să înceteze, pentru că este un eşec care tinde să se transforme într-un dezastru, arătând că în sectorul economic peste jumătate din lucrători sunt încadraţi la salariul minim, iar 8 din 10 lucrători au un salariu de bază net de sub 2.050 de lei (440 de euro).

În contextul Zilei Mondiale a Muncii Decente, care este marcată în 7 noiembrie, Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” anunţă că desfăşoară Campania "Schimbăm regulile!" care îşi propune creşterea gradului de conştientizare asupra condiţiilor de muncă din România şi susţinerea iniţiativei de schimbare a legii dialogului social realizată de Coaliţia pentru muncă decentă, cu susţinerea confederaţiilor sindicale, cu scopul deblocării negocierilor colective în România.

"Le transmitem parlamentarilor si guvernanţilor că trebuie schimbate regulile, astfel încât drepturile fundamentale ale lucrătorilor să fie respectate, o condiţie necesară şi minimală pentru ca munca decentă să poată deveni o realitate şi pentru românii care lucrează în ţara lor", spun sindicaliştii.

 

 

 

 

Munca Decentă - concept introdus de partenerii sociali (guverne, sindicate şi patronate) din cadrul Organizaţiei Internaţionale a Muncii – este o strategie de dezvoltare care recunoaşte rolul central al muncii în viaţa oamenilor: o muncă productivă şi care aduce o remuneraţie justă, securitate la locul de muncă şi protecţia sociala a familiei, cele mai bune perspective de dezvoltare personala şi integrare sociala, libertatea oamenilor de a exprima ce îi preocupă, posibilitatea de a se organiza şi de a participa la deciziile care ii afectează, şanse egale şi un tratament echitabil pentru toţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.