Claudiu Ţupulan - unul dintre membrii comisiei care a analizat lucrarea de doctorat a lui Petre Tobă - a fost înlăturat de la conducerea Facultăţii de Poliţie a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza”, întrucât în cazul său există suspiciuni de plagiat, anunţă, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan, care citează o declaraţie acordată în exclusivitate de rectorul Academiei de Poliţie, Daniel Torje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Întrucât există suspiciuni de plagiat în privinţa domnului Claudiu Ţupulan, am luat decizia de a-i înceta împuternicirea de la comanda Facultăţii de Poliţie din cadrul Academiei de Poliţie, iar începand cu data de 23 septembrie voi face o altă nominalizare pentru funcţia de decan", a declarat rectorul Academiei de Poliţie, Daniel Torje.

Claudiu Ţupulan era decan (împuternicit) al Facultăţii de Poliţie din cadrul Academiei de Poliţie din 25 martie 2016, iar până la acea dată a fost, timp de un an, director al Departamentului de Poliţie şi Ştiinţe Comportamentale Activităţi al academiei. Din martie 2015, Ţupulan este conducător de doctorat în domeniul "Ordine publică şi siguranţă naţională”.

Ţupulan a făcut pare din comisia de lucru CNATDCU care a analizat lucrarea de doctorat a fostului ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă şi care a stabilit că Tobă nu a plagiat. Comisia a suţinut, în raportul obţinut de News.ro, că persoanele care au formulat sesizarea în cazul Tobă au manifestat maliţiozitate atunci când au arătat că Tobă nu ştie sensul cuvântului "apud” şi au pus totul pe „inadvertenţe dactilografice insignifiante”, Tobă nefiind specializat în lucrul la computer. Raportul comun al comisiei din care a făcut parte Ţupulan a fost respins de Consiliul General al CNATCU, care va desemna o altă comisie de experţi pentru analizarea lucrării lui Petre Tobă.

Claudiu Ţupulan a făcut parte şi din grupul care a analizat teza de doctorat a primarului Florentin Pandele şi a stabilit că acesta nu a plagiat. Şi în acest caz, Consiliul General al CNATDCU a respins raportul comisiei de lucru, urmând să fie constituită o nouă comisie care să dea un verdict final.

Jurnaliştii de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie (CRJI) au scris că Ţupulan ar fi plagiat mai multe articole pe care le-a publicat în reviste de specialitate, fiind preluate inclusiv greşelile de tehnoredactare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.