Circulaţia este restricţionată, duminică, în centrul Capitalei, pentru procesiunea catolică de Florii, care are loc pe traseul Biserica Franceză, bulevardul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, strada General Berthelot, Catedrala Sfântul Iosif, în cadru manifestaţiei fiind marcată şi Ziua Mondială a Tineretului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesiunea va începe la ora 13.00, în faţa Bisericii Franceze „Sacré Coeur”, de pe strada Cpt. Demetriade şi se va încheia la ora 15.00, la Catedrala Sfântul Iosif, de pe strada General Berthelot.

În timpul procesiunii, traficul rutier va fi restricţionat, gradual, pe strada Cpt. Demetriade, între bulevardul Aviatorilor şi strada Emil Pangratti, pe prima bandă de circulaţie a străzilor pe care vor merge preoţii şi credincioşii, pe străzile care acced către acesta, precum şi pe strada General Berthelot.

După un moment de rugăciune, la ora 14.00, la Biserica Franceză „Sacré Coeur”, în cadrul căruia va avea loc ceremonia binecuvântării ramurilor, participanţii la procesiune vor porni pe traseul bulevardul  Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, strada General Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif.  Procesiunea va fi condusă de cei trei episcopi catolici din Bucureşti, IPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, PS Mihai Frăţilă, episcop al Episcopiei Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti şi PS Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti.

Credincioşii şi preoţii vor avea ramuri în mâini, iar în fruntea procesiunii, tinerii vor purta „Crucea Zilei Mondiale a Tineretului”. La sfârşitul procesiunii, în jurul orei 15.00, în Catedrala Sfântul Iosif se va celebra Sfânta Liturghie, prezidată de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu.

În Duminica Floriilor, Biserica Catolică celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului, ajunsă în acest an la cea de a XXXII-a ediţie.

Cu această ocazie, Papa Francisc le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj cu tema „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic”, cuvinte rostite de Sfânta Fecioară Maria, aflată în vizită la verişoara ei Elisabeta, după ce îngerul Gabriel i-a vestit că va fi Mama lui Dumnezeu.

„Când Dumnezeu atinge inima unui tânăr, a unei tinere, aceştia devin capabili de acţiuni cu adevărat grandioase”, spune Papa Francisc în mesaj.

Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă şi uneşte intrarea solemnă a lui Cristos în Ierusalim, eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului, cu vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie. Pentru credincioşii catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă, arată Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti.

În acest an, Floriile, ca şi Paştile, sunt sărbătorilte în aceeaşi zi de ortodocşi şi catolici. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.