Circulaţia este îngreunată, sâmbătă dimineaţă, pe autostrăzile A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 Agigea – Ovidiu, din cauza ploii torenţiale, potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe cele două autostrăzi există riscul de acvaplanare din cauza cantităţii mari de apă acumulate, a precizat Centrul Infotrafic.

Traficul a fost îngreunat din cauza ploii torenţiale şi pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, în zona kilometrilor 32 şi 33 fiind acumulată apă pe carosabil.

Şi în judeţul Vrancea, pe DN2 Râmnicu Sărat - Focşani, sâmbătă dimineaţă s-a circulat cu dificultate din cauza ploii torenţiale.

Şoferii sunt sfătuiţi să adapteze viteza la starea drumului şi să mărească distanţa în mers între autovehicule, pentru a putea opri în caz de urgenţă.

Potrivit unei informări transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, sâmbătă, până la ora 20.00, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, în Transilvania şi Moldova vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi.

În regiunile sud-vestice şi sudice, precum şi la munte se vor cumula cantităţi de apă care vor ajunge până la 15-20 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar în zona montană înaltă va spulbera zăpada.

Mai multe judeţe sunt, sâmbătă, sub avertizare cod galben de vânt, care la rafală depăşeşte 55-65 de kilometri pe oră.

Avertizare nowcasting cod galben de vânt a fost emisă pentru judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, fiind valabilă până la ora 13.00.

De asemenea, până la ora 14.00 sunt sub avertizare cod galben de vânt judeţele Tulcea, Mehedinţi şi Dolj.

În judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi, avertizarea cod galben de vânt este valabilă până la ora 11.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.