Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, joi, să solicite Guvernului să transmită din domeniul public al statului către Consiliul Local Sector 2 un imobil în suprafaţă de peste 2.600 de metri pătrţi, de pe Şoseaua Fundeni pentru a fi transformat în Centru de Comandă şi Monitorizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imobilul, aflat în prezent în administrarea Ministerului Sănătăţii, are o suprafaţă totală de 2.620,74 metri pătraţi şi este situat în Şoseaua Fundeni nr.258.

În expunenrea de motive care însoţea proiectul de hotărâre se arăta că Primăria Sector 2 a cerut iniţierea unui proiect de privind solicitarea către Guvernul României de a emite o hotărâre pentru transmiterea imobilului respectiv în administrarea Consiliului Local sector 2 în vederea instalării Centrului de Comandă şi Monitorizare necesar pentru finalizarea sistemului de supraveghere video pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în sectorul 2 al Capitalei.

Imobilul se află în incinta Institutului Clinic Fundeni, iar în raportul de specialitate se arată că „solicitarea Primăriei Sector 2 este însoţită şi de acordul de principiu al administratorului, în speţă Ministerul Sănătăţii”.

Primăria Sector 2 are în derulare un proiect de mare amploare privind amplasarea unui sistem de supraveghere video pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii, proiect finanţat din bugetul local.

Investiţia se doreşte a fi un instrument modern şi eficient ce va intra în dotarea Poliţiei Locale de sector şi care, în corelaţie cu celelalte patru sisteme de supraveghere video finalizate sau în curs de finalizare, va asigura o supraveghere generală a întregului sector.

Sistemul va fi amplasat şi va funcţiona pe aproximativ 90 la sută din suprafaţa sectorului 2 şi va asigura necesitatea de supraveghere explicită a unor obiective locale de interes social (permietrele exterioare ale şcolilor, grădiniţelor şi ale altor instituţii publice), precum şi a unor obiective care pot constitui locaţii de aglomerare urbană (intersecţii, parcuri, stadioane, biserici, spitale).

Imobilul din Şoseaua Fundeni a fost proiectat şi utilizat ca spălătorie, în prezent fiind dezafectat şi într-o stare avansată de degradare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.