Consiliul General al Municipiului Bucureşti îi înlocuieşte, luni, pe cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie al RADET care au demisionat din funcţii, după ce au reclamat o comunicare deficitară cu CGMB şi Primăria Capitalei, primarul Gabriela Firea spunând însă că demisia în bloc a acestora a fost un gest politic, motivat de faptul că oricum ar fi fost demişi de noul Consiliu General, dar şi de auditul care se va face la regie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul punct pe ordinea de zi a şedinţe de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti este proiectul de hotărâre privind desemnarea a cinci administrator provizorii în Consiliul de Administraţie al RADET Bucureşti, până la finalizarea procedurilor de selecţie a administratorilor.

Desemnarea unor administratori provizorii în CA al RADET vine după patru zile de la anunţul demisiei celor cinci membri ai Consiliului de Administraţie, respectiv preşedintele Gabriel Dumitraşcu, Alin Chiţu, Antonel Tănase, Marian Agiu şi Andreea Mihaela Miu. Aceştia au arătat că renunţă la contractul de mandate “din motive personale”.

Demisia în bloc a membrilor Consiliului de Administraţie al RADET a fost anunţată joi, într-o conferinţă de presă, de Gabriel Dumitraşcu, care a invocat o comunicare deficitară cu CGMB şi Primăria Capitalei şi a afirmat că demisiile lor trebuie luate ca „un semnal de cod roşu”.

Tot atunci, directorul RADET, Valentin Viţalariu, a spus că şi-a prezentat intenţia de a nu mai rămâne la conducerea regiei după 1 septembrie. "Intenţia este acelaşi lucru cu demisia. Am contract de mandat şi am posibilitatea să îmi dau demisia”, a declarat Viţalariu.

Gabriel Dumitraşcu a adăugat că celor din Consiliul de Administraţie al RADET le-a cerut să îşi dea demisia viceprimarul Aurelian Bădulescu, în perioada cât primarul general Gabriela Firea a fost în concediu.

Deşi Dumitraşcu a prezentat, în conferinţa de presă, şi dovada că viceprimarul le-a cerut demisia, Aurelian Bădulescu a negat, arătând că aceştia au ales să plece ca urmare a incapacităţii de a gestiona situaţia actuală a RADET. Bădulescu a precizat că nu este niciun “buton roşu” la RADET şi dacă au plecat membrii Consiliului de Administraţie, nu înseamnă că “a plecat Sfânta Treime de pe Pământ”.

Dumitraşcu a susţinut că ELCEN vrea să pună mâna şi pe RADET, iar “jocurile” se fac în afara regiei, arătând că interesul ar fi al directorului ELCEN, Marcel Nicolaescu. El a precizat că nici până în prezent bugetul RADET nu este aprobat şi nu exista puncte de vedere de la departamentele executive din Primăria Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a calificat demisia în bloc a Consiliului de Administraţie al RADET drept “un gest politic”, motivat de faptul că oricum ar fi fost demişi de noul Consiliu General, dar şi de auditul care se va face la regie, pentru a se vedea cum s-au cheltuit banii, ea urându-le demisionarilor: “Sănătate şi virtute!”.

Edilul a dat asigurări, la fel ca şi viceprimarul Capitalei, că nu va fi nicio problema la iarnă pentru bucureşteni să aibă căldură. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.