Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Cluj în cazul elevei de la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca care a fost bătută de o îngrijitoare. În plus, speciaşiştii vor acorda suport legal elevei din clasa a VII-a şi familiei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi a transmis printr-un comunicat de presă că a decis sesizarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj, a Ministerului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar în acest caz.

“În urma sesizărilor primite de la mai mulţi părinţi ai elevilor din acest liceu şi în contextul abuzurilor şi maltratării unei eleve din clasa a VII-a acestui liceu, în cursul serii de ieri, CEDCD a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. De asemenea, CEDCD va acorda suport legal minorei agresate în şcoală de către cadrul didactic în cauză şi familiei acesteia”, se arată în comunicat.

Preşedintele CEDCD Mădălina Turza spune că instituţia pe care o conduce va face toate demersurile legale pentru pedepsirea vinovaţilor.

“Aşa cum am arătat de-a lungul timpului, şcolile speciale din România nu se dezic de la abuzuri şi violenţe împotriva copiilor cu dizabilităţi, pe care le perpetuează în linişte în spatele uşilor închise. Ca şi în cazul Şcolii Speciale Nr. 4 din Bucureşti vom face toate demersurile legale pentru pedepsirea vinovaţilor şi stabilirea răspunderii delictuale atât din punct de vedere penal, cât şi civil. Tratamentul inuman al copiilor cu dizabilităţi trebuie să înceteze, iar aceste şcoli trebuie să facă obiectul unei anchete publice pe care MEN o amână de ani”, a declarat preşedintele CEDCD.

O elevă de la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca a fost bătută de către o îngrijitoare, fiind lovită repetat cu pumnul în faţă, potrivit unor imagini filmate de colegi ai fetei si postate pe internet.

Pe internet au fost poste imagini în care se poate observa cum o elevă, înghesuită într-un colţ, lângă o balustradă, este lovită repetat cu pumnul în faţă şi trasă de păr de către o angajată a centrului, în timp ce fata ţipă. fiind auzite şi ţipetele altor copii.

În cele din urmă, intervine o altă angajată, care o ia pe fată şi o trimite la dormitor, în timp ce femeia care o lovise îi strigă: "O să te omor!".

Directoarea Liceului pentru Deficienţi de Auz, Zoe Piontchevici, spune că incidentul a avut loc duminică seară, când a fost anunţată, iar când a venit era linişte. Ea mai afirmă că va fi declanşată o anchetă, urmând să fie analizate imaginile, precizând că angajata care a lovit-o pe eleva de clasa a VII-a nu este pedagog, fiind îngrijitoarea care îi supraveghea pe copii pe timpul nopţii.

Conducerea liceului spune că va declanşa o anchetă, urmând să analizeze imaginile şi că, din primele discuţii cu îngrijitoarea, aceasta ar fi încercat să "potolească" două eleve care erau agitate şi nu a mai putut controla situaţia.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.