O echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de control al Ministerului Sănătăţii şi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a mers, miercuri, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, pentru a discuta despre cazul Gyuri Pascu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentaţii celor două instituţii vor să afle care a fost situaţia atunci când medicul de pe ambulanţă a ajuns la Gyuri Pascu şi ce l-a determinat să ia decizia de a-l trata ca pe un caz de "atac de panică".

Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în acest caz şi va declanşa propria anchetă.

O anchetă internă, care se va încheia joi, este şi la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIF), după decesul lui Gyuri Pascu, întrucât artistul a fost consultat, mai întâi de un medic al SABIF, care a a constatat că analizele lui sunt bune, şi apoi de un echipaj SMURD, care l-a găsit pe artist în stop cardiorespirator.

"Facem o anchetă administrativă internă. Rezultatul va fi cunoscut joi. La ora 3.26 (luni dimineaţă, n.r.) am primit o solicitare pentru un bărbat de 55 de ani care avea atacuri de panică şi nu mai dormise de trei zile. Soţia a confirmat acest lucru. I s-au făcut analize, luând în calcul spusele soţiei că a avut atacuri de panică, şi erau bune", a explicat pentru News.ro managerul SABIF , dr. Alis Grasu, citând din declaraţiile medicului care a fost la caz.

Managerul SABIF a adăugat că, după o oră şi jumătate, un nou apel semnala că bărbatul s-a învineţit şi nu mai respiră.

"După aproximativ o oră şi jumătate a fost primit un alt apel în care se spunea că bărbatul s-a învineţit şi nu mai respiră. A fost trimis un alt echipaj SABIF, dar acolo era şi un echipaj SMURD", a spus Grasu.

Rezultatul anchetei va fi transmis, joi, Ministerului Sănătăţii.

Gyuri Pascu a chemat o ambulanţă cu două ore înainte de deces, în noaptea de duminică spre luni, iar medicul care a ajuns la locuinţa acestuia i-a pus diagnosticul de "atac de panică" şi i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam, au scris jurnaliştii de la GSP, citând surse din Serviciul de Ambulanţă.

”Au trimis o ambulanţă de tip AMD, de consultaţii la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un şofer şi un medic. Gyuri era agitat şi medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică şi a plecat”, a spus o sursă de la Ambulanţa Bucureşti, citată de GSP.

Peste mai puţin de două ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de această dată, trei maşini: două de la SMURD şi o ambulanţă de tip C, cu medic, de la Ambulanţa Bucureşti. Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.