Câteva zeci de maşini au plecat sâmbătă dimineaţa de la Iaşi spre Bucureşti, pentru a participa la protestul din Piaţa Victoriei. Ieşenii care au plecat spre Capitală susţin că Poliţia le-a interzis să afişeze steaguri sau mesaje pe maşinile cu care se deplasează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La Sascut, în judeţul Bacău, două maşini au fost oprite, iar colegilor noştri li s-a spus că nu au voie cu steaguri pe maşini sau cu diverse însemne. Au fost legitimaţi şi li s-a permis să plece doar după ce au dat jos steagurile. Peste tot, pe drum am întâlnit maşini de Poliţie, multe dintre autoturisme fiind fără însemne, ci doar cu numere ale Ministerului de Interne", a declarat pentru News.ro Cătălin Urtoi, reprezentant al asociaţiei "Împreună pentru A8".

În jurul orei 13.00, ieşenii care se deplasează către Bucureşti, se aflau în apropiere de Focşani, urmând să ajungă în jurul orei 17.00 în Piaţa Victoriei.

Câteva zeci de ieşeni au plecat cu maşinile sâmbătă dimineaţă din Piaţa Unirii din municipiu, oamenii având bannere şi steaguri.

Printre aceştia se află reprezentanţi ai mişcărilor civice, dar şi ale asociaţiilor care militează pentru construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

„ŞI anul trecut am participat la protestul din 10 august din Capitală. De 30 de ani noi tot cerem dezvoltarea Moldovei. A venit momentul să le spunem că aşa nu se mai poate, că avem nevoie de o schimbare, a sosit momentul să le arătăm că avem nevoie de o schimbare reală astfel încât şi regiunea noastră şi întreaga Românie să treacă la un alt mod de gândire, de politică, să reuşim să dezvoltăm această regiune atât de încercată în ultimii ani", a declarat Cătălin Urtoi.

Protestatarii intenţionau să blocheze pentru 10-15 minute traficul pe drumul către Capitală, însă deocamdată nu au pus în practică această idee.

Manifestaţii de protest sunt organizate sâmbătă, în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti. La protestul din faţa Guvernului, organizatorii estimează că vor veni peste 250.000 de oameni. Jandarmii vor fi prezenţi la cele două evenimente şi fac apel la participanţi să manifesteze paşnic, să respecte indicaţiile, să evite conflictele şi să anunţe forţele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial. Brigada Rutieră va institui mai multe restricţii de circulaţie. Având în vedere că vremea va fi caniculară, Primăria Capitalei a anunţat că va pune la dispoziţie 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET) şi 4.000 de litri de apă potabilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.