Starea de sănătate a Regelui Mihai este stabilă, acesta aflându-se sub îngrijire medicală permanentă la reşedinţa privată din Elveţia, anunţă Casa Regală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Regele Mihai I se află în reşedinţa privată din Elveţia şi continuă să fie sub îngrijire medicală permanentă. Starea de sănătate a Majestăţii Sale este stabilă", transmite Casa Regală.

Începând de marţi, principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, se află pentru câteva zile într-o vizită în Elveţia şi va petrece timpul în compania părinţilor săi. 

În urmă cu 10 zile, principesa Margareta a precizat că Majestatea Sa se simte puţin mai bine şi i-a telefonat cu ocazia zilei sale de naştere, pe 26 martie, pentru a-i transmite ”La mulţi ani!”.

”Se simte puţin mai bine. M-a sunat să îmi spună «La mulţi ani!». Mă simt mai relaxată”, a declarat atunci principesa.

Întrebată de jurnaliştii prezenţi la eveniment dacă există şansa ca Regele Mihai să revină în viitorul apropiat în România, principesa Margareta a evitat un răspuns tranşant în această chestiune.

”Nu pot să vă spun asta. Nu sunt medic. O să merg eu acolo...(Elveţia, n.r.)”, a spus principesa Margareta. 

În 2 martie, Casa Regală a anunţat că regele Mihai a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale. La aceeaşi dată a fost anunţată şi retragerea acestuia din viaţa publică.

De atunci, fiicele regelui au mers în Elveţia pentru a fi alături de părinţii lor. După ce custodele coroanei, principesa Margareta, a revenit în ţară, regele a fost vizitat de cealaltă fiică a sa, principesa Maria şi apoi de principesa Elena.

Regele Mihai a fost externat, în 15 martie, din clinica de la Lausanne unde a fost internat timp de 17 zile, starea sa fiind stabilă, dar impunând o lungă perioadă de recuperare sub supraveghere medicală.

Regele Mihai I s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia şi este fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei-mamă Elena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.