Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa anunţă pentru marţi, la ora 11.00, la Palatul Parlamentului, un miting de protest faţă de prevederile proiectului Legii-cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii vor solicita Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, cameră decizională, să adopte şi să susţină amendamentele propuse de organizaţiile sindicale, precizează Cartel Alfa într-un comunicat.

Sindicatele din administraţia publică au înaintat Parlamentului proiectul grilelor de salarizare pentru administraţia publică locală.

”În lipsa acestor grile, practic, administraţia locală devine un teritoriu integral politizat care, în locul profesionalizării serviciilor către populaţie, prin criterii clare de salarizare, unitare pentru tot sistemul de administraţie, va fi la mâna, pixul şi înteresele de moment ale celor de la putere”, susţin semnatarii. 

Cartel Alfa afirmă că stabilirea nivelului salariilor de bază exclusiv de către aleşii locali, care nu au competenţa necesară în acest domeniu, fiind aleşi politic şi nu după competenţe precum lucrătorii din domeniu, va duce la politizarea excesivă a funcţiei publice, la un nou val de discriminări în administraţia publică locală şi la menţinerea şi adâncirea haosului din sistem.

”Credem că această măsură propusă de partidul de guvernare prin legea salarizării este doar un prim pas într-un program mai amplu de subordonare politică a actului administrativ, care va fi continuată prin procesul descentralizării, realizat în principal după considerente şi interese politice şi nu de eficienţă”, se mai arată în comunicat.

Proiectul Legii salarizării intră, luni, în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor, care este for decizional în această speţă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.