Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a declarat, sâmbătă după-amiază, la Spitalul Floreasca, unde a mers să îi viziteze pe cei trei jandarmi răniţi, că aşteaptă raportul privind modul în care Jandarmeria a intervenit vineri seară, iar în cursul zilei va face publice concluziile acestuia. Ea a ţinut să sublinieze că nu ministrul coordonează intervenţiile Jandarmeriei şi că după fiecare intervenţie operativă se face un raport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carmen Dan i-a vizitat la Spitalul Floreasca pe cei trei jandarmi răniţi, între care femeia jandarm care a fost bătută, ea spunând că veştile sunt îmbucurătoare. 

"Noi am ţinut constant legătura cu medicii care i-au tratat, veştile sunt îmbucurătoare, băieţii se vor externa mâine, Ştefania este bine, este puternică. Are multe contuzii, traumatisme, dar starea ei este bună, a vorbit dimineaţă şi cu un psiholog", a declarat Carmen Dan.

Întrebată cum comentează intervenţia Jandarmeriei, Carmen Dan a ţinut să sublinieze că nu ministrul coordonează intervenţiile Jandarmeriei.

"Aşa cum ştiţi, nu ministurl coorodnează intervenţiile Jandarmeriei. După fiecare misiune operativă se face un raport care se pune la dispozitia conducerii ministerului. Astept acel raport, iar în cursul zilei de astăzi o să ies şi o să prezint concluziile raportului", a afirmat ministrul de Interne.

Dan a refuzat să facă alte comentarii legată de modul în care Jandarmeria a intervenit vineri seară, spunând că scopul vizitei sale la spital a fost să vadă ce fac colegii săi.

Preşedintele Klaus Iohannis spune că este inexplicabil de ce Jandarmeria nu a izolat şi reţinut grupurile de indivizi cu atitudine huliganică şi violentă din Piaţa Victoriei, permiţându-le acestora să deturneze protestul cu consecinţe dintre cele mai dramatice şi face un apel la toate forţele de ordine ca pe viitor să urmeze cu stricteţe procedurile, să nu răspundă disproporţionat şi mai ales să nu pună în pericol viaţa cetăţenilor.

De asemenea, şefului statului cere ministrului de Interne, Carmen Dan, să-şi asume responsabilitatea pentru felul în care a gestionat situaţia din timpul protestelor şi să prezinte un raport detaliat privind modul în care forţele de ordine au acţionat şi mai ales la ordinul cui.

"Din nefericire, se dovedeşte, din nou, că acest Guvern este iraţional şi acţionează împotriva intereselor propriilor cetăţeni şi fac un apel la membrii PSD care nu vor să fie părtaşi să se debaraseze de această conducere nocivă, care duce ţara spre haos şi dezordine", spune Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.