Poliţiştii din Braşov au întocmit dosar penal pentru braconaj şi chinuirea animalelor, în cazul puiului de urs prins de mai multe persoane care l-au ţinut de gât şi l-au înghiontit cu un par. Anterior, poliţiştii au transmis că animalul a fost eliberat în natură fără a fi suferit vătămări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmare a unui filmuleţ postat pe reţelele de socializare in care apare un pui de urs capturat şi chinuit de niste persoane din localitatea Augustin, judeţul Braşov, în data de 17.06.2019, lucrătorii SAESP Braşov s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunilor de braconaj prev.de art.42 al.1 lit.a din Legea 407/2006 şi chinuirea animalelor prev. de art.25 al.1 lit.e din Legea 205/2004. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea pentru identificarea autorilor,  stabilirea întregii activităţi infracţionale şi împrejurărilor comiterii faptelor”, a transmis, luni, IPJ Braşov. 

Sursa citată a precizat că a fost anunţat şi administratorul ondului de vânătoare. 

Un clip video de peste un minut cu mai multe persoane care au prins un pui de urs, îl ţin de gât şi îl înghiontesc cu un par au fost publicate pe Facebook, într-un grup pentru protecţia animalelor.

Animalul, extrem de speriat, ţipă, iar persoanele din jurul său îl fotografiază şi îl filmează. Clipul video a strâns de sute de comentarii şi reacţii negative de la iubitorii de animale.

”Colegii au făcut verificări cu privire la aspectele care reies din materialul video respectiv. Se pare că persoanele în cauză erau la cules de fructe de pădure, au identificat puiuţul de urs, s-au făcut ceva poze, filmuleţe cu el, însă puiuţul a fost eliberat, fără a i se cauza vreo vătămare”, a transmis iniţial Poliţia Braşov.

Poliţiştii au precizat că vor monitoriza în continuare situaţia.

”Situaţia respectivă rămâne în atenţia noastră, întrucât ne dorim ca persoanele care locuiesc sau trec prin zona respectivă, dar şi animalele să nu aibă de suferit”, a mai transmis IPJ Braşov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.