Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Andrei Baciu a declarat, în legătură cu vaccinarea angajaţilor operatorilor economici care doresc să îşi amenajeze propriile centre de vaccinare, că această operaţiune se va realiza fără programarea în platformă, angajatorii vor face liste care vor fi trimise către direcţiile de sănătate publică, iar acestea se vor ocupa de planificarea vaccinării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Andrei Baciu a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că centrele realizate de operatorul economic vor îndeplini aceleaşi condiţii ca şi centrele de vaccinare normale. 
 
"Centrele de vaccinare se vor realiza prin grija operatorului economic, într-un spaţiu adecvat, în care să îndeplinească practic aceleaşi condiţii ca şi centrele de vaccinare normale. Vaccinarea angajaţilor se va realiza fără programare în platforma de programare, planificarea la vaccinare, practic angajatorii întocmesc lista persoanelor eligibile care îşi doresc să se vaccineze, listele respective se transmit către direcţiile de sănătate publică, care pe baza datelor primite realizează planificarea efectivă a vaccinării ţinând cont, evident, de numărul persoanelor care îşi doresc, de dimensiunea activităţii şi de intervalul de timp necesar pentru finalizarea activităţii de vaccinare. Persoanele planificate la vaccinare vor fi anunţate prin grija angajatorilor”, a explicat secretarul de stat. 
 
El a precizat că operatori economici care au personal medical pot organiza acţiunea de vaccinare cu acesta, iar dacă nu au suficient, va fi completat cu personal din centre de vaccinare. 
 
"Pentru operatorii economici care deţin personal medico-sanitar propriu aceştia îşi vor organiza acţiunea de vaccinare în sediile proprii cu ajutorul acestui personal. Pentru operatorii economici care nu au personal medico-sanitar, pentru aceste situaţii se vor constitui echipe mobile ce vor fi arondate unui centru fix de vaccinare cu vaccinul AstraZeneca. Dacă, la fel, operatori economici au personal medico-sanitar, dar nu au suficient, aceste acţiuni vor fi completate cu personalul din respectivele centre şi solicitările vor merge către direcţia de sănătate publică. Pentru operatorii economici care au mai puţin de 100 de angajaţi, aceştia vor întocmi liste cu angajaţii care doresc să se vaccineze, le trimit către direcţiile de sănătate publică şi aceştia vor fi planificaţi la vaccinare în centrele fixe”, a mai transmis Andrei Baciu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.