Elevii din judeţul Cluj au obţinut nouă medii de 10 la bacalaureat, la egalitate cu cei din Bucureşti, iar pe locurile următoare în clasamentul naţional urmează judeţele Bihor şi Iaşi cu câte opt medii maxime, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 97 de medii de 10 la nivel naţional au fost obţinute în 29 de judeţe plus Municipiul Bucureşti. Pe locurile următoare după Bucureşti, Cluj, Bihor şi Iaşi se situează în ordine: Alba, Argeş, Sălaj - cu câte cinci medii de 10, Constanţa, Maramureş, Vâlcea - câte patru medii de 10, Arad, Galaţi, Vaslui - câte trei medii de 10, Bacău, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Olt, Prahova, Sibiu - cu câte două medii de 10. Câte o singură medie de 10 au obţinut elevii din judeţele Botoşani, Buzău, Călăraşi, Gorj, Tulcea, Timiş şi Vrancea.

Instituţiile de învăţământ care "au dat" cele mai multe medii de 10 sunt Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea şi Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti, cu câte patru medii de 10 la examenul de bacalaureat din acest an. Dintre celelalte licee din Bucureşti, Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" a avut trei medii de 10, iar Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" şi Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" au avut câte o medie de 10.

Pe lângă Liceul "Gheorghe Lazăr", mai există trei licee acre au obţinut câte trei medii de zece şi anume: Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Cluj, Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi şi Colegiul Naţional de Informatică "Matei Basarab" din Vâlcea.

Rata de promovare la bacalaureat este de 71,4 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor, potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei. Anul trecut, înainte de rezolvarea contestaţiilor, rata de promovare a acestui examen a fost de 66,7 la sută.

La această sesiune a bacalaureatului s-au înscris 135.513 de elevi şi au fost prezenţi 128.503. Dintre aceştia, 91.754, adică 71,4 la sută, au promovat examenul.

Un număr de 97 de absolvenţi au obţinut media 10 la bacalaureat, la nivel naţional.

Rezultatele la examenul de bacalaureat au fost publicate după ora 12.00 pe site-ul https://bacalaureat.edu.ro, iar între orele 16.00 şi 20.00 candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii la centrele de examen unde au susţinut probele. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Anul trecut, înainte de contestaţii au existat 56 de medii de 10 la prima sesiune a examenului de bacalaureat, iar rata de promovare a fost de 66,7 la sută înainte de depunerea contestaţiilor şi de 68,1 la sută, după soluţionarea acestora. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.