Capitala şi 18 judeţe din jumătatea de sud a ţării se vor afla, de sâmbătă dimineaţă, sub cod portocaliu de ploi abundente şi vânt puternic, în timp ce pentru Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei şi centrul Moldovei meteorologii au emis avertizare cod galben de ploi şi vânt puternic. De asemenea, la munte va ninge, va fi viscol şi se va depune strat de zăpadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare cod portocaliu care va fi valabilă de sâmbătă, de la ora 9.00 şi până duminică, la ora 15.00.

Astfel, în Capitală şi în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea ploile vor fi abundente şi se vor cumula cantităţi de apă importante, în general între 40 şi 60 de litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse peste 80-90 de litri pe metru pătrat. 

Vântul va avea intensificări cu viteze care vor depăşi local 60 de kilometri la oră, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă în Dobrogea va fi vânt puternic, cu peste 80 - 90 de kilometri la oră.     

De asemenea, o altă avertizare cod portocaliu valabilă în acelaşi interval de timp vizează Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde, în special la peste 1600 de metri altitudine, vor fi ninsori consistente şi se va depune strat de zăpadă, iar pe creste va fi viscol.

ANM a emis şi o avertizare cod galben, valabilă de sâmbătă, de la ora 03.00 şi până duminică la ora 21.00, în 15 judeţe.

Astfel, în Oltenia, vestul Munteniei, apoi şi în sudul Transilvaniei şi în centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat, iar local se vor cumula 40-50 de litri pe metru pătrat. Vântul va sufla cu 50-60 de kilometri la oră, iar în zonele montane va fi lapoviţă şi ninsoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.