PS Ignatie Mureşanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, este noul episcop al Eparhiei Huşilor, el fiind ales, joi, cu majoritate de voturi, de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române. Postul de episcop al Huşilor a rămas vacant după retragerea lui Corneliu Bârlădeanu, care a fost filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, în prezent preot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Candidaţii propuşi de către Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au fost Ignatie Mureşeanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei ş Părintele Arhimandrit Nichifor Horia, Exarh Administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor şi stareţ al Mănăstirii Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi.

Sfântul Sinod l-a ales prin vot secret pe PS Ignatie Mureşeanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, ca Episcop al Huşilor, cu un număr de 39 din 48 de voturi valid exprimate.

Scaunul de Episcop al Huşilor a rămas vacant în luna august, în urma retragerii episcopului Corneliu, care a fost filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, în prezent preot.

PS Ignatie Mureşeanul are 39 de ani. În 24 octmbrie 2011, el a fost ales, în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, cu titulatura Mureşeanul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.