Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, că cei cinci răniţi în explozia şi incendiul de la centrul de reciclare din Popeşti-Leordeni sunt în stare gravă, având şi leziuni ale căilor respiratorii. Se caută deja locuri pentru a putea fi transferaţi în străinăate, dacă acest lucru va fi necesar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt arşi pe suprafaţă importantă a corpului, sunt arşi şi la nivelul căilor respiratorii, ceea ce face prognosticul şi mai rezervat. Au ajuns la Spitalul Bagdazar şi la Spitalul Floreasca”, a declarat, vineri seară, Raed Arafat, la Dgi 24, referindu-se la răniţii din explozia şi incendiul de la centrul de reciclare din Popeşti-Leordeni.

Arafat a prcizat că despre incindent au fost informaţi preşedintele, premierul, ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii.

”Cu doamna ministrul Mihăilă am discutat posibilitatea, dacă va fi necesar, să putem să-i ducem afară”, a declarat Arafat.

Acesta a precizat că decizia va fi luată după evaluarea făcută de comisia de specialitate care se întruneşte în astfel de cazuri.

”Noi, între timp, am întreprins deja primii paşi pentru a găsi locuri în afară. Există locuri, nu există un loc pentru toţi cinci, dar există locuri. Eu cred că în această seară – mâine dimneaţă decizia va fi luată la nivel de comisii”, a mai afimat şeful DSU.  

Locurile găsite sunt la spitale din Germania şi Belgia, dar se caută şi locuri în Austria care este mai aproape.

O explozie şi un incendiu au avut loc, vineri, la un utilaj, într-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni. Şase persoane au suferit arsuri, cinci dintre acestea fiind intubate, iar alte cinci au probleme respiratorii după ce au fost expuse la fum.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.